Helaas staan onze universiteiten door structurele onderfinanciering onder druk. Al jaren neemt het aantal studenten toe, en de financiering per student af. Er is daardoor te weinig tijd en geld om goed onderzoek te doen of goed onderwijs te geven, laat staan allebei.

Studenten krijgen niet meer het onderwijs dat ze verdienen, en het water staat onze wetenschappers nu tot aan de lippen. Het is hoog tijd dat dit wordt opgelost. Tijd om te werken aan een Normaal Academisch Peil waar de studenten van vandaag goed worden opgeleid om de uitdagingen van morgen aan te pakken.

Daarom luiden de studenten, bestuurders en medewerkers van alle 14 universiteiten op dinsdag 6 april de noodklok. Ze roepen het nieuwe kabinet op structureel 1,1 miljard te investeren. Alleen met deze investering krijgen we het wetenschappelijk onderwijs in Nederland weer op Normaal Academisch Peil.

Download hier het manifest van Normaal Academisch Peil.

Lees hieronder waarom men zich heeft aangesloten bij deze coalitie die zich zorgen maakt over de kwaliteit van het wetenschappelijk onderwijs, en waarom zij het hoog tijd vinden voor een Normaal Academisch Peil.